Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008

Tuesday, April 29, 2008


Εύρηκα....

Στους δεκαεννέα μήνες που "περιοδεύω"στον ιστοχώρο έχω γνωρίσει ουκ ολίγα ιστολόγια. Κάθε μέρα από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα, γνωρίζω με μεγάλη μου χαρά όλο και νέους φίλους.
Το τελευταίο διάστημα ο χώρος μεγαλώνει με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς και αυτό με ευχαριστεί ακόμη περισσότερο, γιατί πολλούς λόγους.
Εκτός του ότι χαλαρώνω με την άμεση ενημέρωση πάνω σε επίκαιρα θέματα, είτε διαβάζοντας ποίηση ή λογοτεχνία, σε κλάσμα δευτερολέπτου βρίσκομαι στην οποιαδήποτε άκρη του κόσμου από τις ταξιδιωτικές περιγραφές.
Είναι bloggers που είτε μένουν στο εξωτερικό, είτε έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν συχνά, οπότε μαθαίνω και μέσω των εμπλουτισμένων με καταπληκτικές εικόνες κειμένων και περιγραφών τους για τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα άλλων λαών και φυλών.


Το ξέρεις και το ζεις κι' εσύ και όλοι μας, πόσο ευχάριστο είναι εκεί που έχεις τρελαθεί από τη δουλειά στο γραφείο, να βρεθείς Ιρλανδία... Σουηδία... Ισπανία...Αργεντινή... Μαλδίβες για εξωτικές καταδύσεις

΄Εχω από καιρό λοιπόν, βρεί ένα ιστολόγιο, που  μπορεί για μένα (πολύ ψιλά γράμματα...)  να μην έχει ενδιαφέρον, γιατί ασχολείται με την τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις τελευταίες εκδόσεις διαφόρων προγραμμάτων, πράγματα που δεν καταλαβαίνω., όμως επειδή για σας φροντίζω άντρες, αγόρια.... γιατί όχι ΚΑΙ κορίτσια, που κατέχετε το αντικείμενο ή που θέλετε να ενημερωθείτε εδώ βρήκα κάποιο πρόγραμμα Linux και πώς να το κατεβάσετε δωρεάν.
Και μη με ρωτήσεις τί σημαίνει Linux....δεν ξεύρω...


Επίσης, καθημερινά συναντάμε όλοι μας ιστολόγια αξιόλογων εκπαιδευτικών με αναρτήσεις πολύ ενδιαφέρουσες και θεματολογία πολιτικού, επιστημονικού ή τεχνολογικού περιεχομένου.
Τούτο όμως, που με μεράκι απ' ότι είδα έφτιαξε o "Δάσκαλος", μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Το βρήκα κάπως σαν ένα διαδικτυακό φροντιστήριο για μικρούς και, επίσης, γιατί όχι ΚΑΙ μεγάλους.

Πολύ ωραία δουλειά και με ιδιαίτερο μεράκι έχει κάνει ο δάσκαλος.
Μέχρι κρεμάλα έχει.
θα τη θυμάστε που παίζαμε ... μικρά, τότε δεν είχαν μπει στην καθημερινότητά μας τα μηχανήματα του "ξαποδού" που λέει και ένας καλός μου φίλος.

Kόλλησα λέμε...
΄Ολες τις βρήκα....
buzz it!

Sunday, April 27, 2008


ΑΛΗΘΩΣ!!!!!!


Χριστός ανέστη εκ νεκρών
θανάτω θάνατον πατήσας
και τοις εν τοις μνήμασι
ζωήν χαρισάμενος
«Νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες, ευφράνθητε σήμερον. Η τράπεζα γέμει, τρυφήσατε πάντες. Ο μόσχος πολύς, μηδείς εξέλθη πεινών. Πάντες απολαύσατε του συμποσίου της πίστεως. Πάντες απολαύσατε του πλούτου της χρηστότητας.»
Μετάφραση: 
Όσοι νηστέψατε και εκείνοι πού δεν νηστέψατε, ευφρανθείτε σήμερα. Η (Αγία Τράπεζα) είναι γεμάτη, απολαύστε την όλοι. Ο Μόσχος είναι άφθονος και ανεξάντλητος. Δεν επιτρέπεται λοιπόν να φύγει κάποιος πεινασμένος. Όλοι απολαύστε το Συμπόσιο πού παρατίθεται για τούς πιστούς. Όλοι απολαύστε τα θεία δώρα πού προσφέρει η Θεία αγαθοσύνη.
Η 1η εικόνα δώρο από την καλή μου φίλη annamaria
buzz it!

Friday, April 25, 2008


Τρέχα γύρευε...


Μμμμ...για τη θεία μας τη Νίτσα τη......Γλαρο-αδελφή. δε σας έχω μιλήσει.
Εξαιρετική γυναίκα, πρώην εργαζομένη και νυν συνταξιούχος, νοικοκυρά, τίμια και ειλικρινής. Μαγειρεύει πάρα πολύ νόστιμα μα όχι υγιεινά.... ναααα τα λάδια, νααα τα βούτυρα...νααα τα παχυντικά τυριά...νααα τα τσιγαρίσματα...
Παντρεμένη πριν από εμάς, δηλαδή πάνω από τριάντα χρόνια, με έναν επίσης εξαιρετικό άνθρωπο, που όμως δεν απέκτησαν παιδιά... και αυτό είναι το μεγάλο μαράζι της θείας μας.
Να εσύ Γιάννα μου, έχεις τα παιδάκια σου, εμένα κανείς δε μου χτυπάει την πόρτα.
Μη στενοχωρείσαι Νίτσα μου, τώρα θα ήταν μεγάλα, θα είχαν δημιουργήσει οικογένειες και σιγά που θα τα έβλεπες.
-Ναι καλά.... εσένα θα έρθει το ένα, θα έρθει το άλλο, θα πείτε μια κουβέντα... 
εγώ;
Μεθαύριο θα παντρευτούνε, θα δεις και εγγονάκια...
εγώ;


Τα τελευταία λοιπόν, 15 χρόνια η θεία Νίτσα και ο Γιώργος της,δεν ακολουθούν πλέον το Γρηγοριανό (νέο) ημερολόγιο. Στρογγυλοκάθησαν στο παλαιό και η Γλαρένια με το Γλάρο, για να μη μένουν "οι θείοι μας" μόνοι και παραπονεμένοι τις μεγάλες γιορτές, εκτός του Πάσχα που συμπίπτει με το δικό τους, τις .....διπλογιορτάζουμε όλες.
Χριστούγεννα δικά ΜΑΣ, Χριστούγεννα δικά ΤΟΥΣ..
Δεκαπενταύγουστο δικό ΜΑΣ, Δεκαπενταύγουστο δικό ΤΟΥΣ....

Αλλά Πάσχα ΜΑΖΙ! Ναι το Πάσχα συμπίπτει

-Αλήθεια γιατί Γιώργο μου, το Πάσχα μας συμπίπτει;
Γιατί το δικό μας είναι το σωστό κι' εσείς απλά ακολουθείτε...


Και τί δεν τους έχει πει ο Γλάρος μου....
-Βρε παιδιά, δε σας κακίζω, αλλά αφού διαφορετικά τα βρήκαμε από τη μάνα μας, τί σας έπιασε στα γεράματα να μπείτε σε τέτοιες διαδικασίες;
Τί λες...αυτό είναι το σωστό ημερολόγιο... και οι Ρώσοι, οι Σλάβοι, και στο ΄Αγιο ΄Ορος και στο Πατριαρχείο αυτό ακολουθούν
Αυτό δε μου λέει τίποτε, ζούμε και ζείτε σε μια κοινωνία που ακολουθούμε το Γρηγοριανό και δεν επιτρέπεται να μένετε α
ποξενωμένοι.
Εμείς μέχρι να πεθάνουμε δεν αλλάζουμε!!!!
Και δε μου λες Νίτσα μου, όταν σου φέρνει τη σύνταξη ο ταχυδρόμος, γιατί την εισπράττεις και δεν του λες...έλα σε 13 ημέρες;.....

Μιας και λοιπόν γιορτάζουμε παρέα, βάψαμε και μπόλικα αυγά.
(Παρεμπιπτόντως, εδώ, η ανά τους αιώνες ιστορία του πασχαλινού αυγού.)
Φέτος λοιπόν, είχαμε επιτυχία στη βαφή, γιατί (πιθανολογώ) έβαλα λιγότερο νερό απ' όσο αναγράφεται στις οδηγίες χρήσεως.
buzz it!

Tuesday, April 22, 2008


Μέρες που ...ξανάρχονται




Τούτες οι μέρες που είναι η χαρά των βαφτιστηριών, δε μπορώ να αφήσω παραπονεμένη τη "βαφτισιμιά" μου... Με λέει "νονά", γιατί πήρε την ιδέα για την ονομασία του μπλογκ της από ένα σχόλιό μου.
Ανασαιμιά μου το αυγό σου, το τσουρέκι σου και ....όσες λαμπάδες θέλεις!!!
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΠΑΣΧΑ!
Πέρυσι θυμάμαι, τα δώρα μου τα πασχαλινά τα είχαμοιράσει νωρίτερα, γιατί νωρίτερα "έπεσε" και το Πάσχα. Είχα γνωρίσει πολύ λιγότερους φίλους, καθ' ότι βρισκόμουν στο ξεκίνημά μου. Οι φίλοι μετριούνταν στα δάχτυλα και έτσι τα δώρα ήταν προσωπικά για τον καθένα..
΄Ολα τα είχα προσφέρει με την ίδια αγάπη, αλλά στην περίπτωσητης καλής μας δασκάλας απ΄την Κύπρο, πέρα από τη γραπτή ευχή "Κυρία, κυρία, τη βλέπω ολοζώντανη τη φωτεινή 'λιαχτίδα", είχα κανει και μια ενδόμυχη, θερμή ευχή.Και...ώ, του θαύματος η ευχή μου αλλά και ευχή όλων μας ευοδώθηκε. Της καλής μας δασκάλας η αγκαλιά είναι γεμάτη από τον ήλιο της το φωτεινό!


Φέτος και επειδή το συνηθίζω, μέρες που και πάλι έρχονται, σκέφτηκα να δωρίσω στα μικρά σας παιδάκια, όσα γνωρίζω βέβαια.
Κυρία, κυρία, κυρία σε σένα ...τίποτε, γιατί κρατάς το μεγαλύτερο. Δε μπορώ όμως στον "ΗΛΙΟ" σου να μην κάνω ένα δωράκι..
Για τη Ραφαηλία της Μαριλένας μας.


Για το Σβουράκο της Λουλουδένιας μας,
Για το αγγελούδι του ΄Αγγελου,


Για το μωράκι της Σπιτογατούλας μας,


Για το γοητευτικό γαλανομάτη του Βασίλη μας
Για τις κορούλες της diavatis μας,
Για τα διδυμάκια του pediatre μας τον Ερμούκο και τη Χαρούλα του,
Για το γοητευτικό αντράκο και την κουκλάρα του manos s.μας
Για τον αστερΑκη της νατάσσας μας
Για τα παιδάκια της νεραϊδοσκονίτσας μας με την ευχή του χρόνου να είναι τριπλό το δώρο
Για το γιόκα της trelofitsas μας,
Για το γιόκα της mrs smith μας,
Για την κορούλα της ηλιαχτίδας μας,
Για τα τρια νεραϊδάκια του Μελωμένου μας,
Για Ο,ΣΑ αγγελούδια εκ παραδρομής παρέλειψα ή δε γνωρίζω την ύπαρξή τους.
Συν μια διεύθυνση και άλλη μια για να απασχοληθούνδημιουργικά και να αυτοσχεδιάσουν στις διακοπές τους. Nα φτιάξουν πασχαλινές κατασκευές ίσως ακόμη και τη δική τους ιδιαίτερη λαμπάδα με στολίδια της αρεσκείας τους. Με την προσωπική τους σφραγίδα...
Μια ακόμη ευχή, το θαύμα της δασκάλας μας να επαναληφθεί για όσες καλές φίλεςτο επιθυμούν διακαώς.

Τέλος, εύχομαι

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ


Να περάσετε καλά όπου και αν βρεθείτε τις ΄Αγιες Ημέρες και με το καλό να γυρίσετε στα σπίτια σας, ξεκούραστοι, αναζωογονημένοι και υγιείς.
UPDATE: 23/4
Δε θα μου συγχωρούσα με τίποτε, τούτη την παράλειψη...
Λυδιάκι ΜΑΣ,

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ!!!!


ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΣΟΥ
buzz it!

Saturday, April 19, 2008


Η σωφερίνα...


Την πήραμε την πήραμε
την άδεια για τιμόνι
τρέμε Αθήνα σου ΄ρχομαι, 
κανείς δε μου γλιτώνει..



Πανηγύρισε η κοπέλα μας κι' εγώ της είχα υποσχεθεί δώρο-έκπληξη.
Θα αναρωτιέσαι και θα ψάχνεσαι Νίτσα, Ελενίτσα, Ελενάκι μου, αλλά εγώ ...έπαιζα παιδί μου. Μπλογκοπαίχνιδο εδώ, μπλογκοπαίχνιδο εκεί... ξεχάστηκα ωραία μου Βελιγραδιώτισα.
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ λοιπόν ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ!
Kι αν έρθεις πατρίδα μεριά...τα μάτια σου 84...



Περαστική, πριν αρκετά χρόνια λοιπόν, τότε που ο τόπος σου ήταν ενιαίο και μεγαλύτερο κομμάτι στο χάρτη, εκεί στα Βόρεια, πολύ πράσινο βρε παιδί μου (μα πώς το αντέχετε... εμείς εδώ είμαστε ΟΛΟΙ αλλεργικοί...), επισκέφτηκα και το σπήλαιο με τους σταλακτίτες της Postojna




και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση το τρενάκι
και τα ....περίεργα ψαράκια στη λίμνη.
Πολύ όμορφη η πατρίδα σου, ωραία μου Βελιγραδιώτισα!
buzz it!

Wednesday, April 16, 2008


΄Ακρως προσωπικόν...

Απομεσήμερο χθες και μετά το φαγητό, είναι η πρώτη φορά ύστερα από 15 μήνες συνεχούς και ανηλεούς…. μπλογκαρίσματος,που απαρνιέμαι τον αντίζηλο του Γλάρου μου ....τον ΠΙ-ΣΗ.
Προτιμώ να ξαπλώσω δίπλα του στο κρεββάτι….μη χαμογελάς, μη γουρλώνεις το μάτι…και μην τρέχει ο λογισμός σου…
Συνεχίζω λοιπόν….
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ, έτσι για να χαλαρώσουμε με το χαζοκούτι.
Και τι να δεις…επαναλήψεις επί επαναλήψεων....
"΄Ακρως οικογενειακόν»
Πολύτεκνοι κι' αυτοί με ένα όμως λιγότερο "σκασμένο" που λέει και η καλή μου φίλη, με την φορτωμένη καθημερινότητά τους από το κυνηγητό της ζωής, τις αναπόφευκτες μικροδιαφορές τους, αλλά...
πάνω απ' όλα την τρυφερότητα και την αγάπη τους.
Απόλυτη η ομοιότης σου λέω...
Σε ένα διαφημιστικό διάλειμμα λοιπόν, από αυτά που μόνο στα νεύρα μου δίνουν, προβάλλονται στιγμιότυπα από την επόμενη εκπομπή του "Baby Dance".
- Kοίτα, κοίτα τα διαολεμένα πώς χορεύουν...σαν έμπειροι χορευτές.
- Ναιιι, πολυυύ μου αρέσειιι. ΄Εχει αρχίσει πολλή ώρα;
- Τί λες παιδί μου...διαφημίσεις είναι, δεν το δείχνει τώρα.... Μα καλά τί βλέπεις;
- Εσένα.....

΄Εχει τον τρόπο του τέλος πάντων...
buzz it!

Sunday, April 13, 2008

5, 10, 15...30,35... φτού και βγαίνω

Η diavatis και ο alexis-b με προσκάλεσαν στο νέο παιχνίδι που καλείσαι να απαντήσεις σε μια σειρά προσωπικών ερωτήσεων.
Καλοί μου φίλοι, τι περισσότερο να πω για μένα;
Ανοιχτή σ-e-λίδα είμαι η γυναίκα…
1)Όνομα
Iωάννα, για τους δικούς μου Γιάννα… και πάντα με Γλαρένιες αγκαλιές
2)Γενέθλια
10 Νοεμβρίου πριν 51 χρόνια (τον ερχόμενο Νοέμβριο, να εξηγούμαστε..,,) Γρήγορα κάν'τε τους υπολογισμούς σας...
3) Ζώδιο
4) Χρώμα μαλλιών
Καστανά με ξανθές φυσικές αποχρώσς που ποτέ δεν άλλαξα
5) Χρώμα ματιών
Καλέ, αφού τα ξέρετε… 
(βλ. το από 21/2/2008 μπλογκο-παίχνιδο  με τίτλο "Αμαρτημάτων" συνέχεια...)
6) Έχεις ερωτευθεί στην ζωή σου;
Χα....περί τούτου, έχω ..εκτεθεί επανειλημμένως….
ΜΟΝΙΜΑ, σου λέω ΜΟΝΙΜΑ....
7) Τι είδος μουσική σου αρέσει;
Αν εξαιρέσω τα σκυλάδικα, τα Χιπ-χοπ και του Γλαράκου μου τα ακούσματα, μου αρέσουν ΟΛΑ Τ’ ΑΛΛΑ ….μέχρι Reggae
8) Ποιος χαρακτήρας της Disney/Warner Bross σε χαρακτηρίζει;

9) Ποιος φίλος/φίλη μένουν μακριά;
H καλή μου Κύπρια φίλη Λουκία, που όμως μένει .....κάτω από τ’αυλάκι.
10)Τι σκέπτεσαι πρώτο μόλις σηκώνεσαι το πρωί;
Να προλάβω τον ήλιο, Στην ανατολή και στη δύση του, είναι οι μόνες φορές που μπορώ να τον κοιτάξω κατάματα.
11)Κάτι που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ;
Τo νεσεσέρ μου, που έχει λίγα απ’ όλα μέσα, σκιά μολύβι, κραγιόν και περίγραμμα, λίμα, ψαλιδάκι, σημειώσεις και δε συμμαζεύεται…
12)Τι έχεις στον τοίχο σου;
Πάνω από το προσκέφαλο του κρεββατιού, τον πρώτο από τους πίνακες και δημιουργήματά μου, που δεν είναι μόνον αυτά
13)Τι υπάρχει κάτω από το κρεββάτι σου;
Ούτε κι' εγώ ξέρω….είναι σφυρήλατο μεταλλικό με βολάν γύρω γύρω και δε φαίνεται τίποτε… καταλαβαίνεις τώρα... Οι γάτες μου όταν κυνηγιούνται εκεί κρύβονται...
14)Πέφτει και σπάει ξαφνικά ένα βάζο σου όταν είσαι μόνος, τι κάνεις;
Και τα ντουλάπια να έπεφταν το ίδιο μου κάνει….
15)Το αγαπημένο σου νούμερο
Το «5» και υποψιάζεσαι το λόγο...

16)Αγαπημένο σου όνομα
Ελάαααατε που δεν το ξέρετε....«Γλάρος»

17)Ποιο το χόμπυ σου;
Το τάβλι… όμως εδώ και 2 χρόνια με το blogging το προδίδω….
18)Πού θα ήθελες να ήσουν αυτήν την στιγμή, αν μπορούσες;
Mauritious….
ή Πήλιο
19) Τι θα ευχόσουν για σένα;
YΓEIA για τα παιδιά μου, τους δικούς μου και όλο τον κόσμο. Γίνεται;
ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ…
20)Σε ποια χρονική περίοδο θα ήθελες να ήσουν αν ταξίδευες στον χρόνο;
Μια χαρά είμαι και σ΄αυτή, που αντίκρυσα το φως του μάταιου τούτου κόσμου... Μήπως γνώρισα τις άλλες για να έχω άποψη;
21)Αν έπιανε φωτιά το σπίτι σου την νύχτα κι έπρεπε να το εγκαταλείψεις, τι θα έπαιρνες μαζί σου;
Τους δικούς μου και τα 5 ζώα μας.
22)Ποιο είναι το αγαπημένο σου λουλούδι;
΄Εχω κι' εγώ τέτοιο κάκτο alexi μου ...τί νόμιζες;


Γενικότερα, Ο,ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ και Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ έστω κι’ αν είναι ένα ξερό φύλλο….
23)Ποια παλιά σειρά σου άρεσε;
Μου βάζετε δύσκολα…. "Η τιμή της αγάπης» της Τώνιας Μαρκετάκη

και για διασκέδαση «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή»
24)Ποια ταινία;
Φυσικά και δεν είναι μόνο μια
25)Ποιο τραγούδι είναι το αγαπημένο σου;
΄Ο,τι μ’ αγγίζει τη δεδομένη στιγμή, αλλά το ακούω ασταμάτητα. Για τέτοιο κόλλημα μιλάμε.
26)Ποιο βιβλίο;
Το πρώτο μου (στην από  24/6/ 2007 ανάρτησή μου με τίτλο  "΄Ακου λοιπόν...")


27)Ποια ζώα σου αρέσουν;Διασκεδάζω αφάνταστα μe τα μαϊμουδάκια. Ψάχνοντας λοιπόν για ένα σχετικό βίντεο, βρήκα τούτο που μπορεί να είναι άσχετο με την ερώτηση, είναι όμως άλλο ένα μάθημα ζωής από τα ζώα προς τον άνθρωπο.
28)Ποιο είδος ρούχου σου αρέσει;
Ανάλογα την περίσταση… φοράω πάντα το ρούχο που μου αρέσει
29) Ποιος ο αγαπημένος σου τραγουδιστής;΄
Κανείς μας δεν έμεινε σε ένα καλλιτέχνη και εξαρτάται φυσικά από την ηλικία και την ψυχολογία της στιγμής.
30)Αγαπημένο χρώμα;
Ροζ λιλά
31)Αγαπημένο φαγητό;
ΟΛΑ εκτός από ...κυνήγι, κότες "αλανιάρες", κουνέλι και βατραχοπόδαρα...
32)Με ποιο κινούμενο σχέδιο νομίζεις ότι ταυτίζεσαι;
Πάλι με τον Tweety
33)Ποια η αδυναμία σου;
Tα γλυκά 
34)Ποιο το προτέρημα σου;
Ρώτα το Γλάρο μου που λέει, πως αν γινόταν, πάλι εμένα θα παντρευόταν. Εγώ πάντως.... δεν ξέρω τίποτε
35)Ποιο είναι άσχημο στον χαρακτήρα σου;
Όταν κάτι με στενοχωρήσει και με πληγώσει βάζω κάτω την προβοσκίδα…έτσι λέει ο Γλάρος μου. Κοντολογίς, δεν εκδηλώνομαι,,, Καταλαβαίνεις...."καταπίνω" πολλά.
36)Ποια φράση επαναλαμβάνεις σαν ρητό;
Παλαιότερα…”Κάντε παιδιά γιατί χανόμαστε»
Τώρα…Μα…σε τι κόσμο;…»
37)Τι άλλο θα ήθελες να κάνεις σαν επάγγελμα εκτός από αυτό που έχεις;
Αυτό που κάνω με ικανοποιεί, θέλεις γιατί βολεύτηκα, θέλεις γιατί αμείβομαι καλά. Δεν ξέρω…
38)Για ποιο πράγμα νοιώθεις τρόμο;
Για την ΥΓΕΙΑ
39)Ποια πίτσα σου αρέσει;
Αυτές που φτιάχνω εγώ.
40)Ποια η γνώμη σου για τα κατοικίδια;
Οι εικόνες μιλούν μόνες τους στο slideshow στο κάτω μέρος της σελίδας μου
buzz it!

Wednesday, April 9, 2008


Τρεις κι' ο κούκος...


΄Ετσι αισθάνομαι κάθε φορά που αποχωρεί κάποιος από το blogo-χωριό μας ή όταν δηλώνει πως αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Θαρρείς και γνωριζόμαστε δια ζώσης. Είναι καλύτερη, πολυτιμότερη όμως τούτη η γνωριμία, γιατί αγκαλιάστηκαν οι ψυχές μας.

Λειτουργούμε σαν ένας επίγειος Παράδεισος.
Και...ναι χωριό το θέλω και έτσι το έχω κλείσει στην καρδιά μου. Με αυλές γεμάτες λουλούδια, ανοιχτά παράθυρα, που δε σφαλίζουν ούτε τις νύχτες, με πέργκολες και περιβόλια και ανθρώπους καλοσυνάτους και χαμογελαστούς.
Και πουλιά πολλά... από παραδείσια μέχρι μικρά και χαριτωμένα, σαν ένα που έρχεται καθημερινά κι' από το ανοιχτό μου παράθυρο που ποτέ δεν κλείνει,
φωνάζει: τσίου


Χθες δεν ήρθε και αισθανόμουν πως μου έλειπε κάτι, που δε μπορούσα να προσδιορίσω...


Αποφάσισα λοιπόν και πήγα στο δάσος...
Παράτησα τα γλαροπούλια... κάτι συμβαίνει σκέφτηκα..
Και βρήκα την κουκουβάγια, που ο μεγάλος γλαράκος μου την τραγουδούσε στο νηπιαγωγείο, βάζοντας τα αφράτα και κάτασπρα χεράκια του στο στόμα:
" Πάνω στην αμυγδαλιά κάθεται μια κουκουβάγια
και φωνάζει δυνατά
Κου-κου-βα-βα-βα-βα-βα..."


Κι' από εκείνη έμαθα πως θα λείψει λέει, γιατί...
αλλά και θα του λείψουμε, έτσι της είπε...
Κaraflkotsifako μου, και σε μας θα λείψεις και το γνωρίζεις...

Εύχομαι να ξεπεράσεις την ό,ποια δυσκολία και γρήγορα να επιστρέψεις, για να μας τσιου-ρίσεις και πάλι χαρούμενα.
Για όσο θα λείψεις, εμείς θα τριγυρίζουμε σε ένα άλλο δάσος στο Marysville της μακρινής Αυστραλίας και μιαν έκθεση διαφορετική:
Bruno's Art and Sculpture Garden

Μέχρι να γυρίσεις με το καλό...
buzz it!

Sunday, April 6, 2008


Παρακολουθούμαι....



΄Αννα μου, αυτά έπαθα εγώ η γυναίκα Κυριακάτικα, προσπαθώντας να "στήσω" στίχους για να ανταποκριθώ στο κάλεσμά σου, σε ποίηση χαϊκού...
Επομένως, πιστεύω πως και οι δύο θα μου συγχωρήσουν το τόλμημα και θα με κρίνουν επιεικώς...
Ντρέπομαι επίσης και τη φίλη μας τη Μαρία Νικολάου, που οι στίχοι της είναι ανεκτίμητα κεντίδια.
Παιχνίδι όμως είναι, ας το πάρει και τούτο το ποτάμι...
΄Αϋλης μορφής 
Νοητά αγγίγματα.
 
Ποτέ δε λείπεις...

---
Γύρω μην ψάχνεις. 
Θα βρίσκομαι εντός σου
ως να τελειώσω...

---
Στους καμβάδες μουμε σέπια ζωγραφίζω 
Σκοτεινές μορφές...

---

Και ένα χαρούμενο και ανοιξιάτικο, γιατί ...παραμελαγχολήσαμε και βρίσκω πως δε μου ταιράζει
Αγάπης λόγια
στ' αυτί μου ψιθύρισε.
΄Ερωτος βέλος...
Δε θα προτείνω κανένα, γιατί δε θέλω οι σύντροφοί σας να πάθουν ότι και ο Γλάρος μου, όταν με είδε να μετρώ τα δάχτυλά μου σαν πρωτάκι....
(Εικόνα α΄ από Flickr και β' από Google)
UPDATE: 7/4


Τα πολύτιμα και ακριβά μου δώρα

Μαρία Νικολάου
ΛΕΞΕΙΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΡΟΔΩΝ
ΑΝΟΙΞΗ; ΕΓΩ!
Φτερά διάφανα
με πεταλούδες μάτια
με ταξίδεψες.
Δάκτυλα μετρούν
λέξεις-ρίμες τραγουδούν
κι άγγελοι ακούν.
Θάλλω εντός σου
φεγγάρια αμόλευτα
να σε φωτίζουν..
Γράφεις ξεγράφεις
μικρές μεγαλοσύνες
παραμυθίας!
΄Ολα θα γίνουν
κατά πως θέλεις ξανά
πιο αληθινά
΄Ολα θα μείνουν
το φως μου εικόνα σου
στον αγώνα σου
buzz it!

Friday, April 4, 2008


Περνά, περνά η μέλισσα...

Της είχα πει: "Δεν παίζεσαι Μαριλένα, έξυπνες και πολύ εύστοχες οι απαντήσεις σου
Εγώ τί να βρω να πω που δεν ξεύρω η γυναίκα;
Καλέεε...τί πάθατε;
Δεν είμαι υπερμοντέρνα και ιδού η απάντησή μου στην πρώτη:
Γιατί κλαις;
-Συ δεν ήσουνα που γέλαγες εχθές....
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
29.3.08
Και η Blogger Μαριλένα said...
Eίσαι και παραείσαι Γλαρένια μου και μην υπεκφεύγεις!!
αναμένω και τις υπόλοιπες: θες εδώ, θες στο βλογ σου, δε μου τη γλυτώνεις :))
φιλάκια :)
29.3.08
Να χαλάσω, λοιπόν, το χατήρι:
1) Της καλής μου Μαριλένας , που με προ(σ)κάλεσε στο καινούργιο παιχνίδι:
"Στην έκθεση "Φαντασία της πραγματικότητας" 2 χρόνια πριν μοιράστηκε ένα ερωτηματολόγιο από την Υπερρεαλιστική Ομάδα Αθήνας!
Με κανόνες απλούς: απαντάς και καλείς άλλους τρεις"
Και επίσης:
2) Της εν Βελιγραδίω σπουδαζούσης clockworkplum
Γίνεται; Ε….δε γίνεται!!!
Αφού λοιπόν, κεραστείτε από το νηστίσιμο χαλβά που έφτιαξα, για όση ώρα σας ζαλίζω, ξεκινάμε...

΄Εχουμε και λέμε... που τραγουδάει και η lady Angie
1)Γιατί κλαις?
Συ δεν ήσουνα που γέλαγες εχθές….. (επαναλαμβάνω)
2)Γιατί δεν κλαις?
Γιατί δεν ακούω Γονίδη….
3)Πού είναι ο βάλτος?
Στην Ασπροβάλτα…
4)Ποιός και που είναι ο δεσμοφύλακας?
Τον καθάρισε ο Γλάρος μου ...και σωματοφύλακάς μου.
5)Που συναντάς μια εντελώς δική σου άβυσσο?
6)Περιφρονείς κάτι?
Τους δήθεν και τους ανειλικρινείς
7)Θα ερωτευόσουν για πάντα?
Γεννήθηκα για να ζω ερωτευμένη
8)Γιατί πουλιούνται τα "έργα τέχνης"?
Για να τα ΄κονομάνε οι αντικέρ...
9)Μήπως να αφαιρεθούν τα εισαγωγικά στην παραπάνω ερώτηση?
Όχι βεβαίως, αρκεί να ξέρεις να τα επιλέγεις.
10)Do you remember revolution?
Μια ξέρω τη δική μου, όταν στα 14 ....ξέκοψα στους δικούς μου το «σεις» και το «σας»...
11)Θα ανέβαινες σ' ένα βουνό,αν το επέβαλε το ωροσκόπιο σου?
Μόνο για το χατήρι του,καλέ…
12)Θα σκότωνες τον παππού σου, αν το τζάμι δεν έσπαγε απ΄τον πάγο?
Κάτσε τώρα... γιατί να τον σπάσουμε, καλός είναι για να κάνουμε πατινάζ...
13)Θα μπορούσες να κλείσεις τα μάτια σου, αν η ζωή σου έστηνε καρτέρι ?
Σαν το …γκαβάδι θα έπεφτα…
14)Θα κυλούσε η πέτρα του θανάτου το πρωί, εάν δεν κινδυνεύατε να τιμωρηθείτε από το νόμο?
Ποιού απ’ όλους; Μήπως του ….4000
15) .........
;-) )))
16) Θα εξετάζατε το ενδεχόμενο να διανύσετε μετά τα μεσάνυχτα απ' την αρχή μέχρι το τέλος την οδό Αχαρνών, αν γνωρίζατε ότι ποτέ δεν θα σας συλλάβουν?
΄Ηρεμα... δεν ζούμε στο '60 τόσο.....
17)Θα σκότωνες τον Μπους, αν σου χάριζαν 10 λαχταριστά εκλέρ?
Ούτε για 10 λαχταριστά …δις δε χαραμίζω ώρα πίσω απ’ τα κάγκελα.
18)Θα μου έδειχνες τα σαπισμένα σου δόντια, αν έβλεπες μέσα τους τα αστέρια?
Θα σου έδειχνα μόνο τα αστραφτερά μου δόντια….έχω κάνει και λεύκανση…
19)Θα έπεφτες στο πηγάδι αν ήσουν θλιμμένος?
Κι’ αν περνούσε ο ….έρωτας μετά; Είμαστε για τέτοια τώρα….
Τέλος και σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, καλώ:
την ilive2loveme, τη milena και τον e-αδελφούλη μου, που τελευταία έχω χάσει.
buzz it!

Tuesday, April 1, 2008


Η παπουτσωμένη ...γάτα

Η ανήσυχη Φαβούλα μας, που θέλει πάλι να δημιουργήσει τα καλλιτεχνικά της κολάζ, μου και μας παρήγγειλε:
"Κανε τα παπούτσια σου τέχνη… Βγάλε μια φωτογραφία με τα αγαπημένα σου (ή όχι) παπούτσια, ανέβασέ τα ποστ, και μετά θα φτιάξουμε το κολάζ των “Παπουτσωμένων bloggers”.
Λοιπόν, Φαβούλα μου δε βγάζεις άκρη μαζί μου, γιατί είμαι των άκρων...
του ύψους ή του βάθους...
Στις επαγγελματικές και κοινωνικές μου υποχρεώσεις, δε μπορώ χωρίς τηνψηλοτάκουνη και ενίοτε εντυπωσιακή γόβα
Στις εκδρομές μου και τα απογεύματα (πλην του θέρους) αθλητικά
Τα καλοκαίρια εκτός δουλειάς με πλατφόρμες...
με σαγιονάρα, όπως στην τελευταία φωτο εδώ

ή ξυπόλητη στην αμμουδιά...




Καλή σου επιτυχία στο επόμενο κολάζ υποδημάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: