Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ακριβή μας ΄Ελλη







 Η Λαμπέτη ερμήνευσε με τη μοναδική της δεξιοτεχνία, αυτό το φίνο και διασκεδαστικό λεκτικό παιχνίδι για την αλήθεια και το ψέμα, ενώ βαφόταν επί σκηνής για τον επόμενο μονό­λογο, όπου εμφανιζόταν ντυμένη Πιερότος. 







"Θα  'θελα να λέω την αλήθεια. Αγαπάω την αλήθεια. Αλλά  η αλήθεια δεν με αγαπάει. Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Η αλήθεια δεν με αγαπάει.
Μόλις την ξεστομίσω, αυτή  αλλάζει όψη και στρέφεται  εναντίον μου. Μοιάζω σαν να λέω ψέματα και όλος ο κόσμος με κοροϊδεύει.
Κι  όμως δεν αγαπάω το ψέμα  σας τ' ορκίζομαι. Το ψέμα σέρνει πίσω του  τρομερές   φασαρίες και μπελάδες  Πιάνεσαι στην παγίδα του,  παραπατάς και πέφτεις και όλοι  σε κοροϊδεύουν και 
γελάνε… Ενώ είναι τόσο απλό να λες την αλήθεια! Ας, πούμε, εγώ:
Όταν με ρωτάνε κάτι, θέλω να πω την αλήθεια. Θέλω να  πω  αυτό που σκέφτομαι. Δεν ξέρω τί παθαίνω... Με πιάνει έτσι κάτι... πώς  να σας το πω...  δε  μπορώ να σας το αναλύσω αλλά είναι κάτι σα φόβος, σα να μου φαίνεται πως θα φανώ γελοία αν πω την αλήθεια. Κάτι παθαίνω  αλλά… ανοίγω το στόμα μου και λέω ψέματα. Λέω ψέματα. Και … τετέλεσται. Είναι πολύ αργά πια για να τα πάρω πίσω. Κι έτσι και πατήσεις το ένα σου πόδι μέσα στο ψέμα, χάθηκες. Χώνεσαι μέσα μέχρι το λαιμό. Και δεν είναι διόλου ευχάριστα, σας τ’ ορκίζομαι.
Ενώ είναι τόσο εύκολο να λες αλήθεια.
Η αλήθεια είναι η πολυτέλεια των τεμπέληδων. Τη λες και ξενοιάζεις. Είσαι σίγουρος ότι δεν θα κάνεις κανένα λάθος μετά, να θυμάσαι, τι είπα, τι δεν είπα. Ό,τι κακό είναι να σου ‘ρθει απ’ την αλήθεια, σου ‘ρχεται εκεί, σε βρίσκει κει επί τόπου και τελειώνει. Ενώ το ψέμα. Δεν είναι πώς δεν θα’ χεις μπερδέματα και φασαρίες. Ενώ εγώ… Ο διάβολος το ξέρει, τι τραβάω!
Το ψέμα δεν είναι κανένας γκρεμός, να πέσεις μέσα και να ησυχάσεις.
Το ψέμα είναι κύματα θεόρατα, που σε αρπάζουν, σε σηκώνουν, σου κόβουν την ανάσα, σου σταματάνε την καρδιά και σου την τυλίγουν θηλιά γύρω από το λαιμό.
Όταν αγαπώ λέω πως δεν αγαπώ. Κι όταν δεν αγαπώ, λέω πως αγαπώ. Και φαντάζεστε τις συνέπειες. Τόσο που μου ‘ρχεται να τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα και να ξεμπερδεύω μια και καλή. Άδικα κακίζω τον εαυτό μου, του κάκου στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη και λέω: Δεν θα ξαναπείς ψέματα, δεν θα ξαναπείς ψέματα, δεν θα ξαναπείς ψέματα! Ξαναλέω. Ξαναλέω, ξαναλέω. Ψέματα… Ψέματα…
Ψέματα για τα μεγάλα, ψέματα και για τα μικρά. Κι αν μου τύχει να πω την αλήθεια, καμιά φορά… κατά τύχη, να την δείτε τι μου κάνει: Αυτή γυρίζει πίσω, στρίβεται, παραμορφώνεται, ζαρώνει και γίνεται …ψέμα! Σας βεβαιώνω.
Ντρέπομαι γι’ αυτό. Μισώ τα ψέματά μου. Οι παραμικρές λεπτομέρειες συνωμοτούν μεταξύ τους και αποδεικνύουν πως είπα …ψέματα. Κι όχι ότι είμαι δειλή.
Στο σπίτι μου, στην κάμαρή μου, ξέρω πολύ καλά τι θα έπρεπε να απαντήσω.
Αλλά μπροστά στους άλλους, τα χάνω, παραλύομαι και βουβαίνομαι.
Με λένε ψεύτρα κι εγώ τσιμουδιά…
Θα ήθελα να τους φωνάξω: Εσείς λέτε ψέματα! Μα δε βρίσκω τη δύναμη.. Τους αφήνω να με βρίζουν και αφρίζω από λύσσα. Κι αυτή η λύσσα πληθαίνει μέσα μου και με γεμίζει μίσος. Δεν είμαι κακιά. Μπορώ μάλιστα να πω ότι είμαι καλή. Φτάνει όμως να με πουν ψεύτρα και με πνίγει το μίσος. Κι έχουν δίκιο…Το ξέρω ότι έχουν δίκιο, πως μου αξίζουν οι βρισιές…Αλλά να… δεν ήθελα να πω ψέματα, και δεν αντέχω να μην καταλαβαίνουν ότι λέω ψέματα άθελά μου και ότι με σπρώχνει ο Σατανάς…
Κι άλλωστε, να η απόδειξη… Όμως, … Εγώ, θ’ αλλάξω. Δεν θα ξαναπώ ψέμματα. Θα βρω ένα τρόπο για να πάψω να ζω μέσα στο ψέμα. Να πάψω να ζω μέσα στο χάος της ψευτιάς. Το να ζεις μες στο ψέμα, ξέρετε τι σαν τι είναι; Είναι σαν να ζεις μέσα σ’ ένα ασυγύριστο δωμάτιο. Σαν να περπατάς τη νύχτα μέσα σ’ ένα δρόμο γεμάτο συρματοπλέγματα, που σκοντάφτεις, πέφτεις απάνω τους και γεμίζεις γρατζουνιές … Θα γιατρευτώ. Θα βρω ένα σύστημα και θα γιατρευτώ. Και νομίζω πως το βρήκα. Θ’ αλλάξω! Ξέρετε πώς; Εδώ, ενώπιόν σας. Εξομολογούμαι το έγκλημά μου. Σας λέω, ότι λέω ψέματα. Και σας παρακαλώ πάρα πολύ να με δικάσετε. Κα μη νομίζετε ότι μου είναι και ευχάριστο να κάνω μια τέτοια εξομολόγηση. Εγώ θα πήγαινα στην άκρη του κόσμου να μην αναγκαστώ να κάνω αυτήν την εξομολόγηση… Εδώ, μπροστά σας, δημοσία… ομολογώ τα και ξεσκεπάζω μπροστά στα μάτια σας το βίτσιο μου. Και μη φανταστείτε ότι η ειλικρίνειά μου είναι το αποκορύφωμα του βίτσιου μου, κάθε άλλο. … Μια στιγμή, όμως. Εσείς; Λέτε πάντα την αλήθεια; Α, για σταθείτε, εγώ καθίζω τον εαυτό μου στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δεν αναρωτήθηκα αν το δικαστήριο είναι σε θέση να με κρίνει, να με αθωώσει ή να με καταδικάσει… Α, Δεν μπορεί, κι εσείς θα λέτε ψέματα. Λέτε ψέματα και στο ίδιο τον εαυτό σας, όλοι, αδιάκοπα και θα σας αρέσει να λέτε ψέματα και να νομίζετε ότι δε λέτε, γιατί εσείς θα λέτε ψέματα στον ίδιο σας τον εαυτό! Εγώ δεν λέω ψέματα στον εαυτό μου. Εγώ έχω την ειλικρίνεια να ομολογώ μέσα μου πως λέω ψέματα. Πως είμαι ψεύτρα. Αυτό κάνει πολύ μεγάλη διαφορά. Α, εδώ σας έχω! Λοιπόν σας την έσκασα. Εγώ δεν λέω ψέματα. Δεν λέω ψέματα ποτέ! Ξέρετε κυρίες και κύριοι γιατί σας είπα πριν ότι λέω ψέματα; Δεν είναι αλήθεια! Το είπα μόνο και μόνο για να σας παρασύρω σε μια παγίδα και για να καταλάβω κάτι. Να διαπιστώσω κάτι. Μισώ το ψέμα και το ψέμα με μισεί. Είπα ψέματα …μόνο και μόνο για να σας πω …ότι λέω ψέματα… Εγώ δεν λέω ψέματα ποτέ. Ακούτε; Ποτέ! Μισώ το ψέμα και το ψέμα με μισεί. Και τώρα βλέπω τα πρόσωπά σας να ταράζονται. Καθένας σας θα ήθελε να σηκωθεί να φύγει, γιατί φοβάται μήπως του κάνω καμία επερώτηση; Χμ.
Εσείς κυρία; Που είπατε στον άντρα σας προχθές ότι θα πάτε στη μοδίστρα σας; Πού πήγατε; Δεν το μαρτυράω, αλλά αυτό τι ήτανε; Ε, ψέμα, ήταν, ψέμα. Λέγατε ψέματα. Κι εσείς κύριε, μη γελάτε. Είπατε στη γυναίκα σας ότι θα πάτε να φάτε με τους φίλους σας στη λέσχη. Το θυμόσαστε; Και δεν ήταν μόνο μια φορά που είπατε ψέματα. Λέτε ψέματα συνέχεια. Τολμήστε να με διαψεύσετε. Τολμήστε να με πείτε ψεύτρα. Κανένας δε μιλάει, ε; Το ‘ξερα εγώ. Βέβαια είναι πολύ εύκολο να κατηγορείτε τον άλλο. Να τον καθίζετε εδώ και να του λέτε ότι λέει ψέματα. Μ’ ακούγατε πριν και λέγατε μέσα σας: «Την κακομοίρα!» και κρύβατε τις ψευτιές σας πίσω από τη δική μου ειλικρίνεια. Και μάλιστα, να το λέτε εσείς, που λέτε ψέματα όλη την ώρα, να το λέτε αυτό σε μένα, που δεν λέω ψέματα ποτέ. Κι αν μου τύχει καμιά φορά να πω κανένα ψέμα, εγώ το κάνω για να … για να … μη σας πω το κάνω για να αποφύγω μια καταστροφή. Το κάνω για να βοηθήσω κάποιον! Είναι αυτά που λέμε τα …»κατά συνθήκην ψεύδη» , ε; Αυτά επιτρέπονται. Είναι επιτρεπτά ψεύδη. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, που λένε… Ε, δεν λέω όλη την ώρα, Πότε-πότε. Ε, δεν πιστεύω να με κατηγορείτε γι’ αυτού του είδους τα ψέματα! Θα το ‘βρισκα παράλογο. Τι; Πως είπατε; Α, γιατί θα ήταν παράξενο να με κατηγορήσει κανείς γι’ αυτού του είδους τα ψέματα. Και θα μου φαινόταν πολύ αστείο… αν με κατηγορούσατε εσείς…
Εσείς που λέτε ψέματα, εμένα που δεν λέω ψέματα ποτέ! Εσείς που λέτε ψέματα όλη την ώρα. Ε, λοιπόν προχθές…Δεν σας στο λέω όμως, γιατί δεν θα με πιστέψετε! Κι έπειτα, το ψέμα! Αχ, το ψέμα! Το ψέμα είναι υπέροχο. Φανταστείτε να εφευρίσκεις ένα φανταστικό κόσμο και να κάνεις τους άλλους να τον πιστεύουν. Δηλαδή να λες ψέματα.
Η αλήθεια, είναι πώς και η αλήθεια είναι ωραία. Έχει το κύρος της. Α, εμένα η αλήθεια με θαμπώνει. Μου επιβάλλεται την θαυμάζω. Αξίζει πολλά. Και τα δύο αξίζουν. Η αλήθεια και το ψέμα. Ίσως το ψέμα να αξίζει λίγο περισσότερο. Δεν ξέρω, Σας ρωτάω γιατί εγώ δεν είπα ψέματα ποτέ. Πώς είπατε; Είπα ψέματα; Χμ, ούτε λόγος. Είπα ψέματα όταν σας έλεγα πως λέω ψέματα.
Τώρα,(!) είπα ψέματα, όταν σας έλεγα πως λέω ψέματα, ή μήπως τώρα που σας λέω, πως δεν λέω ψέματα. Είμαι ψεύτρα; Εσείς, τι λέτε; Εγώ νομιζω μάλλον πως είμαι ένα ψέμα; Ένα ψέμα που λέει πάντα την αλήθεια."


Περισσότερα ΕΔΩ

38 σχόλια:

magda είπε...

Πόσο με συγκίνησες !!!
Την αγαπώ πολύ, ακόμα και το ελαφρύ ψεύδισμα της !!!
Πόσο σ ευχαριστώ που την είδα και την άκουσα !!!
Πολλά φιλάκια

μυστήριο κορίτσι είπε...

Καλημέρα όμορφη επιλογή!
Από τα αγαπημένα μου το συγκεκριμένο μονόπρακτο!!!
Αθάνατη Έλλη Λαμπέτη!

gskastro είπε...

Καλή μου Γλαρένια, σκέφτηκες ποτέ πόσες φίλες και φίλοι θα σου έμεναν αν έλεγες πάντα την αλήθεια; Δεν είσαι η μόνη που προβληματίζεται με αυτό το θέμα, ή μάλλον να το θέσω αλλιώς. Είσαι από τους λίγους ανθρώπους που σε προβληματίζει το θέμα. Οι περισσότεροι το έχουν αφομοιώσει και ούτε καν τους περνά από το μυαλό ότι λέγουν ψέμα. Είναι τρόπος ζωής.
Τι να κάνουμε Γλαρένια μου τα κατά συνθήκη ψεύδη έχουν κυριαρχήσει στη ζωή μας. Πάντως υπάρχει ένας τομέας που μπορείς να το εφαρμόσεις πειραματικά, στα εστιατόρια. Όταν σε ρωτούν αν σου άρεσε το γεύμα, πες τους την αλήθεια αν δεν σου άρεσε. Θα δεις τι σοκ παθαίνουν αν τους πεις όχι και τους εξηγήσεις και τους λόγους. Φυσικά δύο τινά θα συμβούν, την επόμενοι φορά που θα πας ή θα σου πουν ότι είναι reserve ή θα σε περιποιηθούν όσο δεν φαντάζεσαι.
Πολλά φιλιά gskastro

kovo voltes... είπε...

Μπράβο γλαρένια μου που τη θυμήθηκες. Τόσο μα τόσο αγαπημένο πλάσμα. Κρίμα που δεν πρόλαβα να την απολαύσω στο σανίδι....

Hfaistiwnas είπε...

Διάβασα τη βιογραφία της στι βικιπαίδεια, έπαιξε λέει την κωφάλαλη το 1981 στα "Παιδιά ενός κατώτερου Θεού"..
Λίγα έργα που έπαιξε έχω δει.. και λίγο τη σειρά που έπαιξε στην τιβί..

DaisyCrazy είπε...

τα ψέματα είναι γοητευτικά γιατί τροποποιούν την πραγματικότητα και την πλαθουν στα μέτρα μας.

πάντα αναρωτιόμουν γιατί η αλήθεια ακούγεται σαν ψέμα και το ψέμα είναι κάθε φορά πιο πιστεύτο... ίσως έχουμε συνηθισει να μας παραμυθιάζουν; :)

Sidepap21 είπε...

Σαν σήμερα γεννήθηκε
απίστευτο ταλέντο !!!
θα μείνει ζωντανή για πάντα ...

Vita είπε...

Δεν ξαναγενιούνται τέτοιες ηθοποιοί! Φίνα!

marilise είπε...

αχ γλαρένια μου είσαι όαση είσαι ωκεανός , ΄πόσα μας χαρίζεις κάθε φορά , υπέροχη ανάρτηση

PiciFriki είπε...

απίστευτα ταλαντούχα αλλά και δύσκολος άνθρωπος

jf είπε...

Respect!
Συγκλονιστικό το κείμενο! Τόσο αληθινό, που... σαν ψέμα φαίνεται. Κι όμως...

Τα φιλιά μου

iLiAs είπε...

...εφυγε νωρις. :(


καλο απογευμα Γλαρενια! :)

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Γλαρένια μου καλησπερα
Πέρασα για ενα γεια και
ειδα μια μεγάλη αλήθεια
Πολυ γλυκιά ανάρτηση

κοτσυφοφιλώ σε

τσίου!!!!

Γιώργος είπε...

Άφωνος.....

Το κείμενο (εκπληκτικό!), επειδή δεν το γνωρίζω, είναι, μάλλον, από κάποιο θεατρικό..; Αν έχεις την καλοσύνη μου απαντάς...

Χουλκ είπε...

Την είχα λατρέψει στη Δεσποινίδα Μαργαρίτα. Να ΄σαι καλά για τις αναμνήσεις, που μου επανέφερες.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

magda μου
To ίδιο συγκινούμαι κάθε φορά που θυμάμαι την αξεπέραστη σκηνική της παρουσία ή ξανακούω από τα βιντεάκια (ευτυχώς που υπάρχουν) αυτό το λατρεμένο ψεύδισμα
Kαλή σου Κυριακή,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

μυστήριο κορίτσι μου,
μαγευτική, «μυστήρια», αξέχαστη ΚΑΙ η φωνή της

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

gskastro μου,
Τι μου θύμισες με το ρεζερβέ….
:-)))
Καλό σου Κυριακή και Μεγαλοβδομάδα!

Φιλί και Γλαρένιες αγκα

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

kovo voltes... μου ,
Θεωρώ πως ανήκω στους τυχερούς που άφωνοι, ακούνητοι και εκστασιασμένοι την παρακολούθησα σε δυο από τις τελευταίες της παραστάσεις. Το καλό είναι πως έστω σε πολύ νεαρή ηλικία την πρόλαβα

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Hfaistiwna-κο μου,
Κινηματογραφικές ταινίες δεν είχα δει αλλά στο σανίδι μάγευε

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

DaisyCrazy μου
Ξέρεις… καμιά φορά είναι to πώς εξυπηρετεί τουw άλλους να το εισπράξουν… και απλά παρανοούν. Μιλάω για τις αλήθειες που σαν ψέματα ακούγονται ή και το αντίθετο
Καλό συ βράδυ,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Sidepap21 μου,ΠΟΤΕ δεν πεθαίνουν
Καλή σου Κυριακή!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Vita μου,
Καλό σου βράδυ και Κυριακή!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

marilise μου,
Απλά κάνω (και με καμία πρόθεση να συγκινήσω) αναφορές, περιγραφές ή μνημονευω όλα όσα κάποτε ή τώρα εξακολουθούν να με συγκινούν αλλά όπως βλέπω συγκινούμαστε το ίδιο και έχει τη γοητεία του
:-)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

PiciFriki μου,
Επί του προκειμένου προσωπική γνώμη μπορούν να έχουν μόνον όσοι τη συναναστράφηκαν

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

JamanFou μου,
Καλή σου Κυριακή και Μεγαλο-βδομάδα,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Λιάκο μου (iLiAs) μου,
Δυστυχώς… το πεπρωμένο του καθενός χαράζει τη δική του πορεία. Θα μπορούσε να ζει αν κρίνω από τον πατέρα μου με ίδια χρονολογία γέννησης
Καλή εβδομάδα,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

karaflokotsifa-κο μου,
Καλή σου Κυριακή και σ' ευχαριστω που δε με ξεχνάς


Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Γιώργο μου,
1978 - Θέατρο «Κάππα» στην Κυψέλη, 6 μονόπρακτα, μια αίθουσα (άκρα του τάφου η σιγή…) όπου κυρίαρχη ήταν ΜΟΝΟΝ η δική της συγκλονιστική παρουσία, μια αυλαία που δεν έλεγε να κλείσει από τον καταιγισμό των χειροκροτημάτων και τους θεατές όρθιους και κατασυγκινημένους.
Είναι από τα πράγματα που θες να ΞΑΝΑζήσεις για να τα βιώσεις και πάλι

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Χουλκ μου,
Μόνο σε δυο παραστάσεις της ευτύχησα να την απολαύσω: «Φιλουμένα Μαρτουράνο» (θέατρο Μπροντγουέη) και «6 Μονόπρακτα» (θέατρο Κάππα)
Να είμαστε καλά και να θυμόμαστε τα όμορφα,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

leondokardos είπε...

Αχ Γλαρένια μου, με συγκίνησες με την αναφορά σου στη Λαμπέτη.Αυτή την υπέροχη ηθοποιό, τη τυρανισμένη στη ζωή, με εκείνη τη μοναδική φωνη με το μικρό χαριτομενο ψεύδισμα. Έχω διβάσει τη ζωή της σε δυό εκδόσεις. Αξέχαστη θα μείνει σε όσους είχαν τη τύχη να την δουν να παίζει.

blackbedlam είπε...

Βρε γλαρένια μου, τι μου έκανες κορίτσι μου.
Νάσε ευλογημένη.Ξέρεις μέσα στην καταχνιά που έχουμε βουτήξει, (εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω) μέσα σε αυτήν την απίστευτη βαρβαρότητα, εσύ με πήρες από το χέρι και με ταξίδεψες στον κόσμο της αλήθειας μέσα από μία "Ψεύτρα"
Γιατί η τέχνη είναι η αλήθεια. .Όταν μάλιστα αυτήν την διαχειρίζεται μία Έλλη Λαμπέτη έχοντας μάλιστα στα χέρια της κείμενα του Κοκτό τότε αποκτάει περίσσια γοητεία.
Αλήθεια σου λέω, με ξαναγύρισες σε μέρες πιο χαλαρές, σε μέρες νοτισμένες με τις χαρές του Θεάτρου, του κινηματογράφου, των εκθέσεων, των Μουσείων,των συναυλιών, των τραγουδιών μας και ταυτόχρονα, της αφισοκόλλησης της διεκδίκησης....
Ωχ, είμαι αδιόρθωτη και όμως, θα επανορθώσω παραθέτοντας σου ένα μέρος από προσωπική της βιογραφία
Μέσα στον γάμο της με τον Μάριο Πλωρίτη από το ΄50 έως το ΄53 γνωρίστηκε με τον Χόρν.
Κοίτα πως περιγράφει η ίδια την κατάσταση.

«Εμφανίστηκε στον ορίζοντά μου ο Μάριος. Ήταν ένας σπουδαίος φίλος ο Πλωρίτης. Και κοντά σ’ αυτό ένας χαριτωμένος άνθρωπος- με τα βιβλία του, με την ποίησή του ,με τον ωραίο του το λόγο. Είχαμε γνωριστεί το 1945. Με την παρέα του κατάφερα να διώξω την απογοήτευση, άρχισα πάλι να βρίσκω κάποιο ενδιαφέρον για τη ζωή. Ερωτευτήκαμε. Πιο σωστά, μ’ ερωτεύτηκε εκείνος…εκτιμούσα πάρα πολύ το Μάριο. Ήταν ένας πρώτης τάξεως άνθρωπος και βρισκόμαστε μαζί σ’ εκείνο το ειδικό, που λένε, περιβάλλον.. Παντρευτήκαμε τον Αύγουστο του 1950. Ζήσαμε ωραία δυόμισι χρόνια, ώσπου ερωτεύτηκα το Χορν κι αυτό μας τα χάλασε.»
«…δεν είχα φιλενάδες. Δεν είχα κανέναν άλλον για να του πω τα προβλήματά μου, εκτός απ’ το Μάριο. Στους άλλους όμως ήμουν μυστική, δεν έλεγα τίποτα, δεν ανοιγόμουν, δεν έκανα εκμυστηρεύσεις. Σε ποιον λοιπόν να μιλήσω για τον Χορν; Ποιος να με βοηθήσει; Απευθύνθηκα στο Μάριο. Του λέω « Μάριε, μου συμβαίνει κάτι τρομερό. Τον Χορν τον ξέρεις πώς τον έχω- δεν τον χωνεύω. Δε χωνεύω τη μάνα του, την ανατροφή του, τα κοσμικά του, τα σουσουδίστικά του… Αλλά, δες τι πρόβλημα: τον ερωτεύομαι!» Και το λεγα έτσι απλά, ο βλάκας, κι ο Μάριος είχε μείνει ξερός με το θράσος μου.»

Καλή σου εβδομάδα και καλή Ανάσταση.

habilis είπε...

!!!
Γλαρένια αν σου πω ότι δεν μου άρεσε η ανάρτηση σου θα είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Η αλήθεια στις ημέρες μας βγαίνει με το τσιγκέλι.

Skouliki είπε...

τι σχεση εχει αυτο με τα σημερινα εεε
βλεπεις την διαφορετικοτητα την αισθανεσαι ...

κριμα για τον παπαζογλου τι να πω !!
αγαπημενος

καλημερα

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα γλαράκι μου..υπέροχη ανάρτηση...καλό Πασχα σου ευχομαι κι οτι ποθει η ψυχούλα σου...φιλάκιαα

PiciFriki είπε...

ήθελα να σχολιάσω την απώλεια του μεγάλου τραγουδοποιού..ας είναι καλά εκεί πάνω

gskastro είπε...

Καλή μου Γλαρένια εύχομαι σε εσένα και τα γλαρόπουλά σου καλή Ανάσταση και και καλό Πάσχα και να περάσετε τις Άγιες ημέρες με χαρά και ευτυχία. Πολλά φιλιά gskastro

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Aφηνω εδω τις ευχες μου.
Πασχαλινές δέξου ευχές, απο την καρδιά βγαλμένες, όλες οι μέρες της ζωής να΄ναι αναστημένες !! Καλή Ανάσταση στις ελπίδες, στις καρδιές μας και στη ζωή μας με υγεία, αγάπη κι ομόνοια!!